Maandag - Vrijdag08:00-17:00Bel ons0597 562775

Opnieuw update Coronavirus

Opnieuw update Coronavirus

2 oktober 2020 door Jana Wissekerke

Beste patiënten,

Gezien de recente ontwikkelingen omtrent het coronavirus wil ik u graag op de hoogte brengen van een aantal besluiten die wij in de praktijk hebben moeten nemen de afgelopen week.

Er wordt vanuit de overheid en de Landelijke Huisartsen Vereniging nu toch aangeraden om zoveel mogelijk mondkapjes te dragen in de openbare ruimte. Graag willen wij u dan ook verzoeken om een niet-medisch mondkapje te dragen als u de praktijk komt bezoeken. Dit geldt ook voor het ophalen van medicatie. Temeer is dit belangrijk, omdat de praktijk maar klein is en de wachtkamer dus helaas ook. Wij hebben er al voor gekozen om maar 4 stoelen te laten staan in de hoeken van de kwachtamer, om zo de afstand zo goed mogelijk aan te houden. Helaas zijn er toch signalen dat dit praktisch lastig is, zeker op drukke momenten, zoals tijdens het ophalen van medicatie.

Een tweede verzoek is dan ook om indien mogelijk in de auto te wachten als u een afspraak heeft en uw mobiele nummer te melden bij het maken van een afspraak zodat wij u kunnen bellen als u aan de beurt bent. Hopelijk kunnen we zo drukte in de wachtkamer zoveel mogelijk voorkomen.

Ook wil ik u dringend verzoeken alleen op consult te komen, als dit echt noodzakelijk lijkt (voor bijvoorbeeld lichamelijk onderzoek). Andere vragen willen wij de komende tijd het liefst weer zoveel mogelijk per telefoon en per email behandelen. Ik vind het erg vervelend dat we nu weer in deze situatie belanden, maar vind ieders veiligheid en gezondheid uiterard het belangrijkste. Ook in de regio Groningen is er nu sprake van een snelle stijging van het aantal bewezen gevallen en dus ook in onze praktijk. Ik hoop dat u begrip heeft voor dit verzoek. Wel wil ik benadrukken dat u wel echt moet bellen als u twijfelt, zeker bij mogelijk gevaarlijke symptomen (zoals pijn op de borst!).

Medio november zullen ook de jaarlijkse griepvaccinaties weer plaatsvinden. Binnenkort ontvangen de betreffende patiënten hiervoor de uitnodiging. We hebben ervoor gekozen de vaccinaties dit jaar in het dorpshuis te laten plaatsvinden, ook weer met het oog op ieders veiligheid. Uiteraard willen wij u nu vast verzoeken om niet te komen als u luchtwegklachten of koorts heeft. Daarnaast willen wij u ook dan verzoeken een niet-medisch mondkapje te dragen. Uiteraard zullen wij ook persoonlijke beschermingsmiddelen dragen tijdens het uitvoeren van de vaccinaties en doen we er alles aan om het voor u en ons veilig te laten verlopen. Meer praktische informatie volgt spoedig middels de uitnodiging.

Wij blijven ons best doen u ook deze herfst en winter zo goed mogelijk te helpen. Samen komen we hopelijk deze periode door. Nogmaals dank voor uw begrip.

Hartelijke groeten,

Team Huisartsenpraktijk Wedde

Spoed nummer


0900-9229


Heeft u buiten de openingstijden met spoed medische hulp nodig? Bel dan de Doktersdienst Groningen 0900-9229.Zij helpen u graag, maar kom nooit zonder overleg naar een huisartsenpost.


Copyright by huisartsenpraktijkwedde.nl. All rights reserved.