Maandag - Vrijdag08:00-17:00Bel ons0597 562775

Actueel

Nieuws en actualiteiten rondom onze praktijk, het coronavirus en andere ontwikkelingen.
07/dec/2023

Beste patiënten,

Per december hebben wij ook weer een nieuwe huisarts in opleiding in de praktijk! Zij zit in het derde en laatste jaar van de opleiding en stelt zich hieronder kort aan u voor.

Ik woon met mijn gezin in de stad Groningen. Hier heb ik ook de geneeskunde opleiding gevolgd. Ik ben werkzaam geweest bij de urologie, oogheelkunde, trombosedienst en in de ouderenzorg. In Wedde ben ik alleen bekend met het dinopark, maar het lijkt me leuk om de regio beter te leren kennen. Ik heb dan ook veel zin om mijn laatste jaar van de opleiding tot huisarts in Wedde te volbrengen.

Liesbeth van Schie


05/nov/2023

Beste patiënten,

Na 2,5 jaar hard werken en een jaar verbouwen gaan wij eindelijk verhuizen! En wel op vrijdag 24 november aanstaande. Op die dag zijn wij daarom ook niet telefonisch bereikbaar. Collega de Kroon te Onstwedde zal die dag voor spoedgevallen waarnemen. U kunt zijn praktijk bereiken via: 0599-331229, zie ook www.dekroon.uwartsonline.nl.

Op zaterdagmiddag 16 december van 14-17 uur zal de opening van het nieuwe pand aan de Lageweg 14c plaatsvinden. De uitnodiging hiervoor volgt spoedig via de mail. U bent allen van harte welkom om dit mooie moment met ons te vieren!

Hartelijke groeten,

Team Huisartsenpraktijk Wedde

 


18/okt/2023

Beste patiënten,

Binnenkort kunt u bij ons weer de griep- en (indien van toepassing) pneumococcenvaccinatie halen. Dit kan dit jaar gewoon op de praktijk aan de Wedderhöfte, aangezien de Corona-maatregelen er niet meer zijn. We gaan prikken op de volgende momenten:

-donderdag 2 november van 17:30-19:30 uur;

-dinsdag 7 november van 14:00-16:00 uur.

Allicht tot ziens en vriendelijke groeten,

Team huisartsenpraktijk Wedde


24/sep/2023

Per 26 september hebben wij een nieuwe dokter in de praktijk. Het gaat om een basisarts, dit betekent dat zij de studie geneeskunde heeft voltooid, maar (nog) niet in opleiding is tot huisarts. Eva zal een jaar bij ons blijven werken om zich te oriënteren op het beroep van huisarts. Hieronder stelt zij zich aan u voor:

Vanaf september 2023 zal ik als basisarts werkzaam zijn in huisartsenpraktijk Wedde. Ik heb de opleiding geneeskunde gevolgd aan de Erasmus universiteit in Rotterdam van 2015-2021. Daarna heb ik als arts ervaring opgedaan in de ouderengeneeskunde. Een leerzame baan die mijn interesse voor het huisartsenberoep heeft vergroot. Binnen het huisartsenvak heb ik extra interesse in de sportgeneeskunde, dermatologie en chirurgie. Ik verwelkom u graag op mijn spreekuur, zodat wij samen kunnen kijken naar de best mogelijke oplossing voor uw klacht. Ik ben werkzaam op de dinsdag, donderdag en vrijdag. 
BIG-nummer: 89930488601

10/jun/2023

Beste patiënten,

De emailadressen die een aantal jaar geleden bij de overname gekozen zijn, bleken toch niet heel handig. Daarom hebben wij enkele maanden geleden besloten deze te wijzigen. Het gaat om doktersassistentes-hapwedde@ezorg.nl en apothekersassistentes-hapwedde@ezorg.nl. Dit zijn geworden: assistente-hapwedde@ezorg.nl en apotheek-hapwedde@ezorg.nl. Er was een automatische melding ingesteld tot 1 juni jl. dat de oude adressen zouden komen te vervallen. Helaas ontvingen wij recent berichten van patiënten dat dit toch niet bekend was, vandaar dit bericht.

Met vriendelijke groeten,

Team Huisartsenpraktijk Wedde


10/jun/2023

Beste patiënten,

Waarschijnlijk zijn velen inmiddels al op de hoogte van het feit dat wij inmiddels 2 ochtenden bloed afnemen op de praktijk, te weten de woensdag- en donderdagmorgen. U hoeft dus vanaf heden niet meer naar Certe voor een bloedafname. Wij hopen deze service in de toekomst uit te kunnen breiden naar meer ochtenden en houden u hierover op de hoogte.

Met vriendelijke groeten,

Team Huisartsenpraktijk Wedde


30/apr/2023

Beste patiënten,

De komende maanden zijn er wat bijzonderheden/afwijkende bezetting wat de huisartsen betreft en daar willen wij u graag van op de hoogte brengen:

-dokter Wissekerke heeft vakantie van 8 t/m 19 mei, dokter Grooters zal dan haar zelfstandige periode hebben (ondersteund op enkele dagen door dokter Koster, dokter Berg en dokter Schweigmann);

-dokter Koster heeft zwangerschapsverlof van 14 mei as tot 1 oktober; in haar plaats komt dokter Swierstra werken, echter kan zij alleen op de donderdagen. Zij zal vanaf 25/5 t/m 20/7 alle donderdagen werken. Daarom is dokter Wissekerke tijdelijk de donderdagen ipv de woensdagen vrij;

-dokter Boersma komt ons weer even bijstaan deze zomer: zij zal de komende dagen werken, 26/7, 2/8, 8/8, 9/8 en 18/8. Dokter Wissekerke is vanaf dan weer de woensdagen vrij;

-voor de laatste 3 weken van de zomervakantie wordt er nog gezocht naar waarneming, mocht dit nog lukken, laten wij dit weten. Anders werkt dokter Wissekerke fulltime;

-gedurende september komt onze vorige huisarts in opleiding, dokter Kooijman, ma-woe-vrijdag werken, totdat dokter Koster terug is van zwangerschapsverlof. Vanaf 1 oktober werkt dokter Koster weer de woensdagen en vrijdagen.

Mocht u vragen hebben, gezien de vele wisselingen, horen wij het graag!

Met vriendelijke groeten,

Team HAP Wedde


03/feb/2023

Vanaf 1 januari 2023 moet u zelf betalen voor medicijnen met vitamine D. Medicijnen met
vitamine D worden namelijk vanaf 1 januari 2023 niet langer vergoed. Dit is een besluit van de
Rijksoverheid. De Rijksoverheid wil daarmee geld besparen. De Rijksoverheid vindt namelijk dat
mensen vitamine D zelf kunnen betalen.

Het is voor uw gezondheid belangrijk om uw vitamine D gewoon te blijven slikken. Aan de
werking van vitamine D verandert namelijk niets. Blijf daarom gewoon de voorgeschreven
hoeveelheid gebruiken.

Wilt u hier meer over weten? Lees dan de  veelgestelde vragen  over vitamine D of bekijk deze video.
Vraag in de apotheek gerust om advies.


21/jan/2023

Beste patiënten,

Met ingang van dit jaar hebben alle verzekeraars helaas hun zogenaamde preferentiebeleid aangescherpt. Dit houdt in dat wij verplicht zijn van bepaalde medicatie een bepaald label te leveren, tenzij een patiënt bewezen niet tegen dit middel kan. Op onderstaande flyer staat dit uitgelegd. Wij zijn verplicht om dit beleid zoveel mogelijk te volgen. Onze excuses voor het eventuele ongemak, bij vragen en problemen kunt u altijd terecht!

Flyer preferentiebeleid


19/dec/2022

Nieuwsbrief Huisartsenpraktijk Wedde, december 2022

Beste patiënten,

Alweer is er een jaar voorbij gevlogen en wat voor jaar! Bij ons op de praktijk was er een kleine geboortegolf met maar liefst 4 nieuwe kleintjes erbij J Verder natuurlijk nog altijd de Covid-perikelen en ook weer wat wisselingen onder het personeel. Daarnaast is in september de verbouwing van onze nieuwe locatie, de Koekjesfabriek, gestart! Een heel bijzonder jaar dus.

Maar nu is het tijd om vooruit te kijken naar 2023, waarin de verbouwing van de fabriek door zal gaan en deze hopelijk in de zomer klaar is. De verhuisdatum is nog niet bekend, waarschijnlijk zal dit pas medio 2024 zijn voor de praktijk, omdat de inrichting ook nog de nodige tijd en moeite in beslag zal nemen.

Op de volgende Facebook-site kunt u de verbouwing volgen:

https://www.facebook.com/KoekjesfabriekWedde

Wat het personeel betreft, hebben we het afgelopen jaar afscheid genomen van Hadassa, doktersassistente, en Jolanda en Marjan, apothekersassistentes. Hiervoor zijn nieuw gekomen Marjon, doktersassistente en Elbrich en Margriet in de apotheek.

Begin van het afgelopen jaar, in februari, is Carola Haan gestart, onze nieuwe POH-S (praktijkverpleegkundige). In januari komt onze andere POH-S, Hannah Feenstra, terug van zwangerschapsverlof en kunnen zij samen weer goed aan de slag gaan met de begeleiding van patiënten met diabetes, hart-en vaatziekten en astma/copd. Daarnaast gaan zij verder aan de slag met het opzetten van de ouderen-en dementiezorg. Zo hopen wij ook deze patiëntengroep en hun dierbaren steeds beter te kunnen helpen.

Qua artsen staat er ook een grote verandering op stapel komend jaar, want Marieke Boersma gaat ons helaas verlaten. Vanaf dag 1 na de overname heeft Marieke mij bijgestaan met veel enthousiasme, betrokkenheid en werklust. We gaan haar heel erg missen. Hieronder het stukje dat zijzelf geschreven heeft over haar vertrek:

Vertrek Marieke Boersma

 Via deze weg wil ik mededelen dat ik heb besloten te stoppen met mijn werk als waarnemend huisarts bij huisartsenpraktijk Wedde per half januari 2023.Na de komst van mijn zoontje had ik per januari 2022 al besloten in plaats van 2 dagen, 1 dag/week in Wedde te werken in verband met de reisafstand. Inmiddels ben ik zwanger van een tweede kindje en heb ik besloten dat de reisafstand met mijn toekomstige gezin niet goed te combineren valt. Ik vind het erg jammer de praktijk te verlaten en om de goede contacten die ik met vele patiënten heb opgebouwd te moeten verbreken. Ook het fantastische team van de praktijk zal ik gaan missen. Ik hoop af en toe nog een keertje in te mogen vallen in de praktijk bij nood. Bedankt voor de prettige samenwerking en ik wens iedereen alle goeds toe. 

Uiteraard wensen wij Marieke ook alle goeds voor de toekomst en willen we haar bedanken voor al het goede werk dat zij verricht heeft in de praktijk. Anne Koster blijft komend jaar werken op de woensdagen en vrijdagen, maar zij gaat van medio mei tot oktober met zwangerschapsverlof, omdat ook zij in verwachting is van haar tweede kindje. Per september komt Maarten Kooijman, vorig jaar bij ons huisarts in opleiding, de maandagen werken en in september ook de woensdagen en vrijdagen. Voor de tussenliggende maanden zijn wij nog op zoek naar een waarnemend arts, mocht er iemand gevonden worden, zal dit te lezen zijn op de website. Sowieso zijn ikzelf en Femke Grooters, de huisarts in opleiding, aan het werk die periode. Zo hopen wij de zorg voor u goed te kunnen blijven bieden.

Voor nu willen wij u een zalig Kerstfeest en een goed begin van het nieuwe jaar 2023 wensen! Hopelijk wordt het een positief jaar met uiteraard vooral een goede gezondheid voor een ieder.

Met hartelijke groeten,

Jana Wissekerke, huisarts

Mede namens Team Huisartsenpraktijk Wedde

 


Spoed nummer


0900-9229


Heeft u buiten de openingstijden met spoed medische hulp nodig? Bel dan de Doktersdienst Groningen 0900-9229.Zij helpen u graag, maar kom nooit zonder overleg naar een huisartsenpost.


Copyright by huisartsenpraktijkwedde.nl. All rights reserved.