Maandag - Vrijdag08:00-17:00Bel ons0597 562775

Actueel

Nieuws en actualiteiten rondom onze praktijk, het coronavirus en andere ontwikkelingen.
07/apr/2024

Beste patiënten,

Vanaf heden werken wij met een terugbelsysteem. Wanneer u belt met de praktijk krijgt u de mogelijkheid om teruggebeld te worden. Op deze manier hoeft u niet meer lang in de wacht te staan en kunnen wij de telefoontjes beter beheersen en spreiden over de dag.
Als u kiest voor terugbellen wordt er een terugbelafspraak ingepland en hoort u een tijdstip waarop de assistente u terug belt.
Tussen 08:00-10:00 uur heeft u nog wel de mogelijkheid om in de wachtrij te blijven wachten.
Zorg er alstublieft voor dat u bereikbaar bent op het tijdstip van de terugbelafspraak.
Let op, voor een spoedgeval zijn wij altijd bereikbaar.

Met vriendelijke groeten,

Team Huisartsenpraktijk Wedde


04/mrt/2024

Beste patiënten,

Recent is er weer een nieuwsbrief verschenen (zie link hieronder), met excuses voor de wat langere stilte. Wat nog vergeten is hierbij, is dat wij komende donderdag 8 maart, gevisiteerd gaan worden door een auditor voor de jaarlijkse certificering. De kwaliteit van ons handelen/praktijkvoering zal dan getoetst worden. Er zijn wel plekken voor enkele consulten en visites en wij zijn gewoon de hele dag bereikbaar per telefoon en mail, maar mogelijk dat het toch lichte hinder oplevert. Alvast onze excuses hiervoor.

Met vriendelijke groeten,

Team Huisartsenpraktijk Wedde

Nieuwsbrief Huisartsenpraktijk Wedde februari 2024(ML)


07/dec/2023

Beste patiënten,

Per december hebben wij ook weer een nieuwe huisarts in opleiding in de praktijk! Zij zit in het derde en laatste jaar van de opleiding en stelt zich hieronder kort aan u voor.

Ik woon met mijn gezin in de stad Groningen. Hier heb ik ook de geneeskunde opleiding gevolgd. Ik ben werkzaam geweest bij de urologie, oogheelkunde, trombosedienst en in de ouderenzorg. In Wedde ben ik alleen bekend met het dinopark, maar het lijkt me leuk om de regio beter te leren kennen. Ik heb dan ook veel zin om mijn laatste jaar van de opleiding tot huisarts in Wedde te volbrengen.

Liesbeth van Schie


05/nov/2023

Beste patiënten,

Na 2,5 jaar hard werken en een jaar verbouwen gaan wij eindelijk verhuizen! En wel op vrijdag 24 november aanstaande. Op die dag zijn wij daarom ook niet telefonisch bereikbaar. Collega de Kroon te Onstwedde zal die dag voor spoedgevallen waarnemen. U kunt zijn praktijk bereiken via: 0599-331229, zie ook www.dekroon.uwartsonline.nl.

Op zaterdagmiddag 16 december van 14-17 uur zal de opening van het nieuwe pand aan de Lageweg 14c plaatsvinden. De uitnodiging hiervoor volgt spoedig via de mail. U bent allen van harte welkom om dit mooie moment met ons te vieren!

Hartelijke groeten,

Team Huisartsenpraktijk Wedde

 


18/okt/2023

Beste patiënten,

Binnenkort kunt u bij ons weer de griep- en (indien van toepassing) pneumococcenvaccinatie halen. Dit kan dit jaar gewoon op de praktijk aan de Wedderhöfte, aangezien de Corona-maatregelen er niet meer zijn. We gaan prikken op de volgende momenten:

-donderdag 2 november van 17:30-19:30 uur;

-dinsdag 7 november van 14:00-16:00 uur.

Allicht tot ziens en vriendelijke groeten,

Team huisartsenpraktijk Wedde


24/sep/2023

Per 26 september hebben wij een nieuwe dokter in de praktijk. Het gaat om een basisarts, dit betekent dat zij de studie geneeskunde heeft voltooid, maar (nog) niet in opleiding is tot huisarts. Eva zal een jaar bij ons blijven werken om zich te oriënteren op het beroep van huisarts. Hieronder stelt zij zich aan u voor:

Vanaf september 2023 zal ik als basisarts werkzaam zijn in huisartsenpraktijk Wedde. Ik heb de opleiding geneeskunde gevolgd aan de Erasmus universiteit in Rotterdam van 2015-2021. Daarna heb ik als arts ervaring opgedaan in de ouderengeneeskunde. Een leerzame baan die mijn interesse voor het huisartsenberoep heeft vergroot. Binnen het huisartsenvak heb ik extra interesse in de sportgeneeskunde, dermatologie en chirurgie. Ik verwelkom u graag op mijn spreekuur, zodat wij samen kunnen kijken naar de best mogelijke oplossing voor uw klacht. Ik ben werkzaam op de dinsdag, donderdag en vrijdag. 
BIG-nummer: 89930488601

10/jun/2023

Beste patiënten,

De emailadressen die een aantal jaar geleden bij de overname gekozen zijn, bleken toch niet heel handig. Daarom hebben wij enkele maanden geleden besloten deze te wijzigen. Het gaat om doktersassistentes-hapwedde@ezorg.nl en apothekersassistentes-hapwedde@ezorg.nl. Dit zijn geworden: assistente-hapwedde@ezorg.nl en apotheek-hapwedde@ezorg.nl. Er was een automatische melding ingesteld tot 1 juni jl. dat de oude adressen zouden komen te vervallen. Helaas ontvingen wij recent berichten van patiënten dat dit toch niet bekend was, vandaar dit bericht.

Met vriendelijke groeten,

Team Huisartsenpraktijk Wedde


10/jun/2023

Beste patiënten,

Waarschijnlijk zijn velen inmiddels al op de hoogte van het feit dat wij inmiddels 2 ochtenden bloed afnemen op de praktijk, te weten de woensdag- en donderdagmorgen. U hoeft dus vanaf heden niet meer naar Certe voor een bloedafname. Wij hopen deze service in de toekomst uit te kunnen breiden naar meer ochtenden en houden u hierover op de hoogte.

Met vriendelijke groeten,

Team Huisartsenpraktijk Wedde


30/apr/2023

Beste patiënten,

De komende maanden zijn er wat bijzonderheden/afwijkende bezetting wat de huisartsen betreft en daar willen wij u graag van op de hoogte brengen:

-dokter Wissekerke heeft vakantie van 8 t/m 19 mei, dokter Grooters zal dan haar zelfstandige periode hebben (ondersteund op enkele dagen door dokter Koster, dokter Berg en dokter Schweigmann);

-dokter Koster heeft zwangerschapsverlof van 14 mei as tot 1 oktober; in haar plaats komt dokter Swierstra werken, echter kan zij alleen op de donderdagen. Zij zal vanaf 25/5 t/m 20/7 alle donderdagen werken. Daarom is dokter Wissekerke tijdelijk de donderdagen ipv de woensdagen vrij;

-dokter Boersma komt ons weer even bijstaan deze zomer: zij zal de komende dagen werken, 26/7, 2/8, 8/8, 9/8 en 18/8. Dokter Wissekerke is vanaf dan weer de woensdagen vrij;

-voor de laatste 3 weken van de zomervakantie wordt er nog gezocht naar waarneming, mocht dit nog lukken, laten wij dit weten. Anders werkt dokter Wissekerke fulltime;

-gedurende september komt onze vorige huisarts in opleiding, dokter Kooijman, ma-woe-vrijdag werken, totdat dokter Koster terug is van zwangerschapsverlof. Vanaf 1 oktober werkt dokter Koster weer de woensdagen en vrijdagen.

Mocht u vragen hebben, gezien de vele wisselingen, horen wij het graag!

Met vriendelijke groeten,

Team HAP Wedde


03/feb/2023

Vanaf 1 januari 2023 moet u zelf betalen voor medicijnen met vitamine D. Medicijnen met
vitamine D worden namelijk vanaf 1 januari 2023 niet langer vergoed. Dit is een besluit van de
Rijksoverheid. De Rijksoverheid wil daarmee geld besparen. De Rijksoverheid vindt namelijk dat
mensen vitamine D zelf kunnen betalen.

Het is voor uw gezondheid belangrijk om uw vitamine D gewoon te blijven slikken. Aan de
werking van vitamine D verandert namelijk niets. Blijf daarom gewoon de voorgeschreven
hoeveelheid gebruiken.

Wilt u hier meer over weten? Lees dan de  veelgestelde vragen  over vitamine D of bekijk deze video.
Vraag in de apotheek gerust om advies.


Spoed nummer


0900-9229


Heeft u buiten de openingstijden met spoed medische hulp nodig? Bel dan de Doktersdienst Groningen 0900-9229.Zij helpen u graag, maar kom nooit zonder overleg naar een huisartsenpost.


Copyright by huisartsenpraktijkwedde.nl. All rights reserved.