Maandag - Vrijdag08:00-17:00Bel ons0597 562775

Extra nieuwsbrief

Extra nieuwsbrief

Beste patiënten,

Met enige vertraging hierbij nog de extra nieuwsbrief die wij vorige maand hebben geschreven en gemaild. Mogelijk dat deze aan uw aandacht ontsnapt was, daarom ook nog via deze weg. Er zijn nog geen nieuwe wijzigingen tov de nieuwsbrief (wat betreft vakanties en zwangerschapsverlof van dokter Wissekerke). Zodra er meer bekend is over de invulling van het verlof, laten we het via deze weg weer weten. De enige verandering momenteel is dat basisarts Eva Tetteroo helaas een aantal maanden eerder is vertrokken ivm een verhuizing naar een andere regio. Het werken met een basisarts is ons (en naar wat wij vernomen hebben de patiënten ook) goed bevallen. We zijn daarom op zoek naar een nieuwe basisarts voor het najaar.

Nieuwsbrief Huisartsenpraktijk Wedde, mei 2024

Beste patiënten,

Hierbij sturen wij u een extra nieuwsbrief omdat er rondom de zorg binnen de huisartsenpraktijk wat veranderingen gaan komen de komende tijd.

Nederlanders verwachten nu en in de toekomst de huisartsenzorg dichtbij, laagdrempelig en altijd beschikbaar. Omdat we in Nederland ouder worden en langer thuis wonen doen steeds meer mensen een beroep op de huisarts. Met de vergrijzing in aantocht zal dit alleen nog maar toenemen. Hierdoor stijgt de werkdruk en komt o.a. de toegankelijkheid van zorg onder druk te staan. Om de gewenste zorg te kunnen blijven leveren is innoveren en professionaliseren essentieel. Een manier om de huisartsenzorg toegankelijk en betaalbaar te houden is het inzetten van een Physician Assistant (PA) in de huisartsenpraktijk.

Wij als huisartsenpraktijk Wedde hebben ervoor gekozen om een PA in te gaan zetten zodat we u kunnen blijven voorzien van goede en toegankelijke zorg.

Een PA is een zorgverlener die zelfstandig geneeskundige zorg kan leveren en die nauw samenwerkt met de huisarts.

Onze praktijkverpleegkundige Hannah Feenstra gaat per 1 september 2024 beginnen met de opleiding tot PA. Dit is een 2,5 jaar durende duale opleiding. Dit houdt in dat zij het leren combineert met werken om zo direct veel ervaring op te doen. Zij zal 3 dagen (di, do en vrij) in de praktijk werkzaam zijn. In het begin zal zij veel meelopen met de huisarts om later stapsgewijs zelfstandig spreekuur te gaan draaien. In eerste instantie zal zij voorbereid worden om patiënten te zien met longklachten en kleine blessures/kwalen. Na verloop van tijd zullen haar werkzaamheden uitbreiden en zal zij meer patiëntencategorieën gaan behandelen.

Dit heeft gevolgen voor het huidige werk van Hannah als praktijkverpleegkundige. Zij stopt met deze werkzaamheden per 27 augustus a.s. zodat zij zich volledig op haar studie en nieuwe taken kan richten. Carola Ottens (nu nog doktersassistente) gaat haar werkzaamheden overnemen, zij gaat per 1 september 2024 beginnen met de opleiding tot praktijkondersteuner-somatiek (POH-S). Zij zal samen met Carola Lingbeek zorg gaan dragen voor de begeleiding van onder andere patiënten met diabetes type 2, COPD/astma, hart-en vaatziekten en boezemfibrilleren. Vanaf mei zal Carola Ottens op de donderdagen meelopen met Hannah zodat zij al ervaring op kan doen. Per 1 september zal Carola Ottens de patiënten met hoge bloeddruk en met diabetes gaan begeleiden en in de loop van haar studieperiode zullen ook haar werkzaamheden uitbreiden. Mocht u een afspraak hebben met Hannah na 27 augustus dan blijft deze gewoon staan en zult u geholpen worden door Carola Ottens.

Carola Ottens zal per 1 september stoppen met haar werkzaamheden als doktersassistente.

Hieronder nog een persoonlijke noot van Hannah en Carola.

Bericht Hannah:

Beste patiënten, met veel plezier heb ik de afgelopen 8 jaar mogen werken als praktijkverpleegkundige. Ik heb veel van u mogen leren kennen en u een lange periode mogen begeleiden. Ik heb dit als zeer plezierig en leerzaam ervaren. Nu ga ik mij storten op een nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb. Ik ben ervan overtuigd dat u in goede handen zult zijn bij Carola Ottens en draag met een gerust hart de zorg voor uw chronische aandoening aan haar over. Ik wil u bedanken voor het door u gestelde vertrouwen in mij en het fijne contact de afgelopen jaren. Ik hoop u in de praktijk nog weer eens tegen te komen!

Bericht Carola:

Beste patiënten, ook ik heb met veel plezier bijna 9 jaar voor u klaar mogen staan als doktersassistente, aan de telefoon, de balie en de spreekuren die wij verzorgen. Deze functie heb ik met plezier ingevuld maar nu is het tijd om een nieuwe uitdaging als POH-S aan te gaan en ga ik de chronische zorg die Hannah altijd met een warm hart heeft gegeven overnemen samen met Carola Lingbeek. Ik kijk er dan ook naar uit! Mijn rol als doktersassistente wordt hopelijk zo snel mogelijk ingevuld door een andere/nieuwe collega. Maar tot die tijd sta ik samen met mijn collega’s voor u klaar. Ik wil u dan ook bedanken voor de fijne samenwerking de afgelopen jaren, en natuurlijk gaan we elkaar weer tegenkomen in de praktijk! Ook dan sta ik weer volledig tot uw dienst!

Als laatste nog nieuws van een heel andere orde, namelijk een persoonlijk bericht van dokter Wissekerke:

Hierbij wil ik graag officieel bekendmaken dat ik weer moeder mag worden! Ik verwacht begin november mijn tweede kindje. Uiteraard zal ik hierdoor weer even verlof moeten nemen. De officiële periode hiervoor zal 7 oktober 2024 tot 27 januari 2025 zijn. Helaas is het in deze tijden van huisartsentekorten nog onzeker of ik de hele periode vervanging kan vinden. Ook is het nog niet duidelijk welke collega’s dit gaan doen. Wel blijft dokter Koster in deze periode gewoon de woensdag en vrijdag werken. Zodra er meer bekend is over de andere dagen, hoort u dat natuurlijk direct. Uiteraard ga ik mijn uiterste best doen dit goed te regelen, zodat de continuïteit van zorg voor de patiënten niet in het gedrang zal komen.

Met vriendelijke groeten,

Team Huisartsenpraktijk Wedde


Laat een review achter


Spoed nummer


0900-9229


Heeft u buiten de openingstijden met spoed medische hulp nodig? Bel dan de Doktersdienst Groningen 0900-9229.Zij helpen u graag, maar kom nooit zonder overleg naar een huisartsenpost.


Copyright by huisartsenpraktijkwedde.nl. All rights reserved.