Maandag - Vrijdag08:00-17:00Bel ons0597 562775

Vooraankondiging griep- en pneumococcenvawccinaties

Vooraankondiging griep- en pneumococcenvawccinaties

3 oktober 2021 door Jana Wissekerke0

Beste patiënten,

Hierbij willen wij u vast op de hoogte stellen dat de griep- en pneumococcenvaccinaties dit jaar op 19 en 21 oktober tussen 17-20 uur zullen zijn. Dit zal weer in het Dorpshuis gebeuren, net zoals vorig jaar. Ookal heeft de overheid de 1,5 meter afstand afgeschaft, willen wij u toch vragen om hier nog zoveel mogelijk rekening mee te houden tijdens uw bezoek en ook een mondkapje op te zetten. Wij zullen weer zorgen voor genoeg afstand tussen de priktafels. Gelukkig hoeft u niet, zoals bij de corona-vaccinatie, een kwartier te wachten na de prik, maar mag u direct via de aangegeven uitgang weer naar buiten.

De uitnodigingen voor de geselecteerde doelgroepen worden naar verwachting binnen nu en 2 weken bezorgd. Helaas is er bij de brief voor de pneumococcenvaccinatie een fout in de jaartallen geslopen: de correcte jaartallen die dit jaar hiervoor aan de beurt zijn, zijn 1948 t/m 1952. Nu staan er nog de jaartallen van vorig jaar. Gelukkig zijn de uitnodigingen wel naar de juiste personen verstuurd. Deze vaccinatie hoeft u maar 1x/5 jaar te krijgen, daarom zijn de personen van vorig jaar niet nu alweer aan de beurt. Excuses voor deze verwarring!

Daarnaast heeft de overheid vrij laat nog besloten bepaalde doelgroepen toe te voegen aan de groep die in aanmerking komt voor de griepvaccinatie. Het gaat daarbij om de volgende groepen:

  • Met morbide obesitas (BMI hoger dan 40)
  • Met dementie (jonger dan 60)
  • Met gehoor-implantaten
  • Vrouwen vanaf 22 weken zwangerschap

Deze groepen krijgen dus niet automatisch een uitnodiging, maar kunnen zich zelf de hele maand oktober nog bij ons melden.

Mocht u ondanks bovenstaande uitleg nog vragen hebben, horen wij dit uiteraard graag.

Team Huisartsenpraktijk Wedde


Laat een review achter


Spoed nummer


0900-9229


Heeft u buiten de openingstijden met spoed medische hulp nodig? Bel dan de Doktersdienst Groningen 0900-9229.Zij helpen u graag, maar kom nooit zonder overleg naar een huisartsenpost.


Copyright by huisartsenpraktijkwedde.nl. All rights reserved.