Maandag - Vrijdag08:00-17:00Bel ons0597 562775

Corona-besmetting

Corona-besmetting

31 oktober 2020 door Jana Wissekerke

Beste patiënten,

Helaas heb ik een vervelend, persoonlijk bericht voor u. Ik heb erover getwijfeld hoe ik dit het beste aan kon pakken, maar vind het toch het beste om dit zelf via deze weg aan u te melden. Gistermorgen heb ik van de GGD het nieuws gekregen dat ikzelf besmet ben met COVID-19. Ik baal uiteraard ontzettend. Ik heb heel erg opgelet en de afgelopen weken alleen maar met mondkapje op en witte jas aan spreekuur gedaan. Daarnaast heb ik altijd handschoenen aan gehad als ik patiënten lichamelijk moest onderzoeken. Voordat ik verschijnselen kreeg woensdagavond had ik alleen die maandag en dinsdag gewerkt, omdat ik de week ervoor vrij was. Ook in mijn vrije tijd heb ik uiteraard niet veel mensen gesproken en zeker geen mensen met symptomen! Het is voor mij dus ook een raadsel hoe ik het virus heb opgelopen en waarschijnlijk kom ik er ook niet meer achter. Belangrijk voor u is nu dat we er alles aan doen om verdere verspreiding in de praktijk te voorkomen. Zo gaan de medewerkers die langer dan 15 minuten dichterbij dan 1,5 meter bij mij gezeten hebben maandag en dinsdag vanaf die dag ook 10 dagen in quarantaine. Het gaat hierbij om mw. Boersma, mw. Feenstra en dhr. Tent. Zij hebben allen tot nu toe gelukkig geen symptomen. Anderen laten zich bij klachten direct testen en zullen dan ook de nodige duur thuis blijven. Als het goed is zijn de patiënten die ik maandag en dinsdag nog gezien heb, al op de hoogte gebracht gisteren. Ik ben bij geen van allen langer dan 15 minuten zonder bescherming dichterbij dan 1,5 meter geweest, dus deze patiënten gelden niet als “nauw” contact en hoeven dus niet verplicht 10 dagen in quarantaine. Wel raad ik u uiteraard aan om direct een afspraak bij de GGD te maken voor een test bij klachten of twijfel hierover (dus ook bij milde klachten!). Komende week ma t/m woe zullen er weer waarneemartsen werken in de praktijk. Met mij gaat het gelukkig alweer een stuk beter (geen koorts meer sinds gisteren en verder ook weinig klachten). Ik hoop daarom dat ik komende week donderdag zelf weer aan het werk kan. Ik hoop heel erg dat ik verder niemand besmet heb en zeker geen patiënten, dat vind ik nog het ergste aan de hele situatie. Maar gelukkig heb ik steeds bescherming aan gehad, dus ik acht de kans daarop zeer klein. Als u nog vragen heeft, kunt u uiteraard maandag weer de praktijk bellen. Zij kunnen eventuele vragen ook aan mij persoonlijk doorgeven, dan bel ik u vanuit thuis terug. Ik hoop dat dit bericht niet teveel onrust onder u teweeg brengt, maar vind het ook vervelend als u dit alleen via via hoort en niet van mij persoonlijk. Hopelijk tot snel in weer goede gezondheid!

Jana Wissekerke

Spoed nummer


0900-9229


Heeft u buiten de openingstijden met spoed medische hulp nodig? Bel dan de Doktersdienst Groningen 0900-9229.Zij helpen u graag, maar kom nooit zonder overleg naar een huisartsenpost.


Copyright by huisartsenpraktijkwedde.nl. All rights reserved.